Karl Gustaf Karlsson
Född 1932-06-22(24) i Gräsnäs, Björskogs förs, Kungsörs kommun
Död  2018-07-28 kl. 04 på morgonen i Bromma förs, Stockholms kommun
Ålder 86 år 1 månader 6 dagar
Son till Hilmer Karlsson och Ellen Larsson (HE000)
Gudrun 
Född **** i Visas ej
Död  **** i Bromma förs, Stockholms kommun
Boplats:
Allmänt:
Karl Gustafs födelsedatum är enligt födelseboken från Björskog 1932-06-22, vilket också var det datum man använde inom familjen - se exempelvis anteckningarna i mamma Ellens bibel där barnens födelseuppgifter finns noterade. Församlingsboken från 1930-talet säger dock 24 juni, vilket senare också blev det datum som användes när personnummer skapades i slutet av 40-talet och i den moderna folkbokföringen. Hans syster Margit har berättat att det var hon som fick uppdraget att att lämna ett papper med personuppgifterna till prästen när hon gick till skolan i Valskog, och där någonstans blev det tydligen fel. Av någon anledning finns han också införd både i födelseboken från Arboga stadsförsamling (sist bland sidorna det året) och från Björskog, och församlingsboken i Björskog och senare folkbokföringsuppgifter anger den förra som födelseförsamling, inte Björskog.

När Karl Gustaf var 15 år började han som lärling vid flygvapnets "Centrala Flygverkstaden" i Arboga, där han under ett par år fick grundläggande utbildning som "vapenmontör" och därefter anställning under första halvan av 50-talet.
1955 slutade han vid flygverkstaden och flyttade till Stockholm. Här fick han anställning som mekaniker vid SAS, ett yrke som han sedan behöll under resten av sitt yrkesverksamma liv. Han arbetade först vid flygplatsen i Bromma och senare i Arlanda.
Flyg, och allt som hör till det, var Karl Gustafs stora intresse, och han hade under tiden i Arboga en kort tid certifikat för segelflygning. Han sysslade också senare i livet, tillsammans med några (f.d.?) arbetskamrater, med att bygga ett mindre motorflygplan.

Karl Gustaf blev på 60-talet sambo med Gudrun. Hon hade en dotter från ett tidigare äktenskap som var bosatt i Danmark.

Utelämnad text.

Karl Gustaf 1949

Någon gång på 50-talet

Karl Gustaf reste mycket genom åren, både å arbetets vägnar och privat. Här syns han på en semesterresa med Gudrun i Spanien i mitten på 60-talet.

Karl Gustaf, någon gång på 80-talet.

På poängpromenad med systerdottern Marie och hennes skolkamrat Gunilla, 1971.


Karl Gustaf och Gudrun utanför deras sommarstuga i Grovstanäs (Uppland) 1983.


Arthur, Margit hos Karl Gustaf i Grovstanäs sommaren 2006.


Karl Gustaf och Margit vid Drottningholm, 2006.


Karl Gustaf på besök i Göteborg 2007 (Styrsö) och 2016 (Älvsborgs fästning).

Källor:

Senast ändrad: 2022-11-07